dijous, 26 de novembre del 2009
PowerPoint
dimarts, 24 de novembre del 2009
Setmana Blanca
Aquí podeu veure totes les activitats que vam fer a la semana blanca, clique a Play i accion.
divendres, 20 de novembre del 2009
Anem a l'auditori !!
Ho he trobat tot molt interessant, el que passa que per segons quines edats si que estaria bé, (Per les edats de 4 a 6 la veritat és pot treure molt de suc )però per altres considero que no és molt aconsellable 0 a 3 anys.
Una cosa que m’ha impressionat a sigut quan estàvem visitant el bosc sonor que conforme anàvem veient els instruments dins dels cilindres de plàstics escoltaves una musica que venia de fons segons la seva cultura i semblança.
També m’agrada que tractin la musica com alguna cosa important, perquè tot el que sigui aprendre és molt bo i sobretot si els i les Mestres o fem des de la besant educativa de “ gaudir aprenent ” i també fent referència a les diferents cultures a partir de la musica i els instruments.
Vull destacar que el concert que ens han mostrat ha sigut fabulós i molt divertit a l’hora. Podem aprendre moltísim només escoltant i mirant el que feien.
Webs d'interes sobre l'auditori: Auditori - http://www.auditori.org/ Museu de la Música -http://www.bcn.es/museumusica/ca/Dades.html
Escola Joan XXIII
El Centre Tecnològic, va començar a funcionar a partir de l’any 2005 amb l’objectiu de donar servei a la ciutadania i als propis alumnes del centre.
Xerrada : El projecte Clic l’apliquen a la franja de Educació Infantil, que per a ells avarca infantil i el primer curs de primària (P3 i P4, P5 i Primer ). O fan així ja que pensen que és millor, perquè els infants a primer de primària encara no saben escriure.
Els objectius que volen aconseguir són:
- Procurar que l’Infant se senti estimat, escoltat i estimat.
- Respectar el nivell maduratiu de cada nen, així com els diferents ritmes d’aprenentatge.
- Despertar l’ interès de l’Infant.
- Treballar per projectes
- Treballar per racons
- El joc
- La plàstica
- Les TIC
- El treball cooperatiu
Desprès d’escoltar i veure el Centre de Tecnologies on abans era una piscina i ara és això, vam poder veure en la practica sobre els treballs per projectes , treballs per racons, plàstica. Aquesta és la part que hem va agradar mes veure als infants interaccionant entre ells amb tanta quantitat de recursos a la seva abast, per poder experimentar, interactuar, jugar i sobretot aprendre jugant que és el mes important amb l’espai enorme que tenen a les classes i fora de elles. Ha sigut fabulós veure tants nens i tants diversitat de coses, que a cada pas que donaves hi havia una cosa diferent. Tenien de 3 a 5 profes a fora i a dins l’aula la tutora amb la meitat de la classe.
En el centre tecnològic n’hi ha dos projectes:
Projecte dona, que és fan per a dones que eren ames de casa i que volen incorporar-se al mon laboral o... i que volen o necessiten aprendre.
Projecte telecentre, que aquest es per a gent més gran, avis que volen aprendre les noves tecnologies, però el mes curiós d’això es que el professors son ells mateixos se’n seguen uns als altres.
Que xulo....
Aquesta és la web d'informació a l'escola: http://www.j23.fje.edu/Internet/CAT/Principal/Principal.htm
dimecres, 18 de novembre del 2009
Vaig a veure el CosmoCaixa !!
Desprès d’informar-me sobre el ventall d’activitats que és realitzen he volgut centrar-me en una d’aquetes activitats el “ Toca-Toca”, perquè on es pot veure l’ interacció dels nens, explorant, experimentant, observant i descobrint al mateix temps que juguen que els duguin a idear hipòtesis i a buscar respostes amb la finalitat de conèixer la diversitat dels ecosistemes i com els éssers vius interaccionen amb el mitjà. És un espai pensat per a treballar les Ciències de la Vida de forma interdisciplinària a través de tres biòtops: el mediterrani, la selva i el desert.
Aquest espai pretén despertar la curiositat dels més petits pel món de la ciència i estimular la seva actitud experimental. On estan acompanyats dels adults, en grups escolars o en família, els nens i les nenes viuran la seva primera aproximació a la ciència.
Durant el recorregut pel “ Toca-Toca ”, s'asseuen part de la naturalesa i es deixin impregnar per aquesta, alhora que gaudeixen, experimenten noves sensacions, descobreixen i amplien els seus coneixements.
Ha sigut molt interesant.
Si saber que es això del CosmoCaixa entreu a : http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/cosmocaixabarcelona/infoservicios_es.html
Fundació Joan Miró
Doncs bé, ha estat un dia diferent i una mica mes tranquil. Hem visitat la fundació de Joan Miro a Barcelona.
La fundació és una gran exposició de pintura del pintor Joan Miró on també podem trobar diverses personalitats del món de l'art i la cultura. Es un espai dedicat a la vida i obra de Miró.
Cada persona estava amb un grup determinat, aquell grup tenia un hora d’entrada a visitar la fundació nosaltres érem el tercer grup cosa que teníem d’entrar a les 16:30h, i érem unes 15 persones aproximadament. Una vegada que ens va tocar a nosaltres d’entrar ens van repartir uns àudios per a que poguéssim escoltar tot allò que volguéssim referent als quadres, escultures...
La visita va estar molt bé, sobretot per la nostra guia , la Eli que o va fer com si l’hagués fet tota la vida.
Si voleu saber de la fundació aneu a: http://fundaciomiro-bcn.org/
A que és maco !!
Natur Park !!
Primer de tot vam fer un circuit de prova que es tractava de que ens ensenyaven com anava tot. El circuït eren proves d'equilibri i tirolines als arbres, és a dir molt divertit.
Un cop fent el circuït ens adonàvem de com s'havia de fer tot... però a alguns els hi feia por l'alçada on érem, vam tenir una mica de dificultats, però al cap i al fi vam passar-ho molt bé i ens varem riure molt.
La meva experiència va ser molt positiva,ja que gaudeixes de la natura i t’ho passes super bé, però també tinc que dir que no va ser així per a tothom. Va haver persones que ho van passar realment malament i que crec que certs aspectes no s'ha tingut en compte.
Si voleu veure on vam estar aneu aquí:
http://www.natupark.com/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=86%20&lang=ca
dijous, 12 de novembre del 2009
Fem un video!!
La setmana passada a classe vam aprendre a descarregar-nos vídeos del Youtube. Per desprès poder-los retocar amb el Movie Maker.
Per poder fer això la Loles ens va dir que tindríem de fer els passos següents:
- Instal·lar el Downloadhelper que el trobem al Bloc de gestió.
- Descarregar el vídeo del Youtube.
- Canviar el format, el passem de flv a wmw.
- Amb el Movie Maker montem el vídeo al nostre gust afegint fotos, veus, àudio...etc.
- Anar a l'opció de preferències i prémer en converter.
- I per últim guardar.
Després cada alumne tenia que confeccionar un vídeo amb la lectura que vam llegir a Comunicació Oral i escrita i jo el que he fet a sigut escollir un fragment d’un llibre que s’anomena “El món groc ”, desprès he escollit una cançó de la banda sonora de Piano- The Heart Ask Pleasure First The Promise i per últim he triat unes fotografies que tenen relació amb el meu text. El programa que he utilitzat ha sigut el Magix, perquè fins ara és el que sempre he utilitzar i el més senzill en aquest moment. I finalment he anat fent el vídeo per desprès poder-ho penjar al meu blog.
Espero que us agradi.
dimarts, 3 de novembre del 2009
Hem pogut veure és àmpliament usada en el món empresarial i educatiu, que permet manipular textos, gràfics, vídeos i altres objectes per a la creació de presentacions multimèdiales i que és una aplicació desenvolupada per Microsoft para Windows i Mac Us.
Les presentacions han de ser:
- En forma de diapositives amb un ordre lògic.
- Molt esquemàtic.
- Solen projectar-se en pantalles gegants o televisors o impreses.
- La presentació és pot guardar i executables en formats: PPT (presentació), PPS (PowerPoint Show), o POT (plantilla). En PowerPoint 2007 el format d'arxiu és .pptx.
- Etc.
Les presentacions no han de ser:
- Desordre d'informació.
- Informació tallada i pegada.
- Animació que distregui.
- Text i colors de forma senzilla.
- Etc.
Desprès de informar-nos ens hem posat per grups i el que hem fet a sigut models de PowerPoint correctes e incorrectes. I en el meu grup hem realitzat i exposat un format de PowerPoint correcte.
El PowerPoint correcte ha de tenir:
- Informació especifica del mes important.
- Posar cada punt i desenvolupar na mica de que es tracta.
- Posar fotografies, vídeos, presentació adequades.
- I el mes important no Llegir.